Osječko-baranjska

NOVA GODINA U RODILIŠTU

Prva novogodišnja beba – Baranjac Luka

Nova, 2020. godina za neke je već započela uistinu posebno – najljepšim darom, rođenjem djeteta. Nešto prije četiri sata ujutro u osječko rodilište stigla je prva beba. Titula prve novogodišnje bebe otišla je u Baranju – malom Luki iz Čeminca.

Ilustracija   FOTO:Free-Photos / Pixabay
Piše: Republika.eu / STV

Prvo pa muško – Luka je roditeljima Krpeljević najljepši novogodišnji dar. Majka Antonija, umorna i presretna. Premda prvi, porod je protekao brzo i u savršenom redu. Luki se žurilo ući u Novu godinu, kaže ponosna majka.

Težak je 3,100, a dugačak je 49 centimetara.

Nije Luka jedina novogodišnja beba u osječkom rodilištu.

"Nakon Luke tri minute kasnije je stigao Erik, on je druga beba gospođe iz Valpova koja 29 godina, isto mlađa. Danas su malo porodi pomaknuti nakom 30 godina se ljudi odlučuju ali isto je sve dobro prošlo, druga beba, sin. Gospođa se uredno oporavlja", kaže Dimitrije Milojković iz Klinike za ženske bolesti i porode KBC-a Osijek.

Majke i djecu tradicionalno su obišli gradski čelnici. Darove uz lijepe želje i brz oporavak donijela je dogradonačlnica Žana Gamoš.

"U 2019. godini rođeno je 798 djece koji i maju prebivalište na području grada Osijeka. Ovdje smo čestitali našem susjedu Luki i njegovoj majci i ocu iz Čeminca koji je prva rođena beba u našem KBC Osijek", kaže zamjenica gradonačelnika Osijeka Žana Gamoš.

Prva beba je iz Čeminca, druga iz Valpova, nijedna iz Osijeka. Nažalost, unatoč lijepom danu za sve roditelje ovih dana, iz godine u godinu sve je manje beba. Tako je u 2019. godini rođeno 1850 beba, stotinjak manje u odnosu na prijašnju godinu, kažu liječnici. A mi se nadamo kako će 2020. godini ipak biti malo bolja.