Republika TV

LJUBITELJI DOBRE KAPLJICE DOŠLI NA SVOJE

Više od dvije i pol tisuće ''vinskih maratonaca'' u Zmajevcu

Za ljubitelje dobre kapljice iz cijele Slavonije i Baranje, ali i šire, krajem rujna postoji samo jedna destinacija – mjesto Zmajevac, i tamošnji maraton, no ne sportski već vinski. Ove godine on je okupio do sada najveći broj posjetitelja uključujući i goste iz udaljenih zemalja, a koji su uživali u nekima od najboljih vina baranjskog vinogorja.

Piše: Republika.eu / STV

Rijeke ljudi, automobila i autobusa u malom baranjskom mjestu. Došli su ovdje kako bi uživali u onom najboljem što ima za ponuditi baranjsko vinogorje. Kao i svake godine, plaćanjem kotizacije svaki je sudionik Vinskog maraton dobio majicu, držač za čašu i čašu, kartu vinskih podruma, te najvažnije - bonove za konzumaciju vrhunskih vina na čak 27 postaja u tri vinske ceste. A ona su na vinski maraton privukla natjecatelje iz cijele Hrvatske, ali i dalekih zemalja.

Od skromnih početaka 2005. godine Vinski maraton postao je danas jedna od najznačajnijih manifestacija u Baranji, koja svake godine privlači sve više gostiju. Ove godine bilo ih je rekordnih više od dvije i pol tisuće.

No, ne privlači posjetitelje samo vino. Bio je tu i glazbeni i kulturni program uz koncert Frajli, etno sajam, nastupi osnovnoškolaca i folklornih skupina, i drugi sadržaji. 

Inače, Vinski maraton ove godine donio je i brojne novosti, uključujući i po prvi puta u petak organiziran i premium vinski maraton, uz nešto višu cijenu kotizacije, no isključivo vrhunska vina i intimniju atmosferu.