Republika TV

KADA POČINJU RADOVI?

Završavaju arheološka istraživanja, uskoro gradnja Objedinjeniog hitnog bolničkog prijema?

Kao što je poznato u krugu osječkog KBC-a gradit će se zgrada Objedinjenog hitnog bolničkog prijema. Vrijednost projekta je 81 milijun kuna, a sve se financira iz europskih fondova. No kada će početi radovi još se točno ne zna. Sve dobivene ponude su naime, iznad procijenjene vrijednosti. U bolnici traže rješenje tog problema.

Piše: Republika.eu / STV

Novi Objedinjeni hitni bolnički prijem prostirat će se na 8 i pol tisuća četvornih metara i bit će A energetskog razreda. Prizemlje je namijenjeno hitnom bolničkom prijemu, a ovdje će biti smještene i dnevne bolnice te dnevne kirurgije na prvom odnosno drugom katu. Rok za završetak ovog velikog i važnog projekta je jesen 2021. godine. Radovi još nisu krenuli, ponude izvođača premašuju prvotni iznos, rješenje se traži, a na mjestu budućeg objekta vrše se arheološka istraživanja.

Hitni prijem, kao što je poznato, smješten je u prostorima kirurških ambulanti. Ondje su kapaciteti ograničeni, što će se novom zgradom promijeniti.

A zbog trenutačnih arheoloških radova otvoren je novi ulaz u bolnicu. Nalazi se nešto niže od dosadašnjeg u Hutlerovoj ulici.

Inače, prema projektu, Objedinjeni hitni bolnički prijem u novom objektu mora biti pet godina. A kada se izgradi nova osječka bolnica u Gackoj ulici on će se preseliti, te bi prema nekim najavama, u njegove prostore mogao doći Dom zdravlja.